Започва "Кукерландия" в Ямбол - на открито и онлайн 12 март, 2021

Започва
social Снимка: kukerlandia.com

Поради усложнената епидемична обстановка община Ямбол отмени част от събитията в програмата на маскарадния фестивал "Кукерландия", който ще се проведе от днес до 14 март в града и община Тунджа.

Сред оставащите прояви, които ще се проведат онлайн или присъствено, са обиколката на ямболската кукерска група в кварталите и в центъра на града.

Символичното откриване на фестивала ще е с концерт на Теодосий Спасов с ограничено присъствие на публика. Концертът ще бъде предаван на живо на официалната страница на община Ямбол.

На открито ще бъдат възпроизведени обичаите за искане на прошка на Сирни Заговезни и хвърлянето на дървени стрели и прескачане на огън за здраве. Тази година 19-те триметрови кукерски маски, които са една от емблемите на фестивала, са разположени в централната част на Ямбол.

В селата на община Тунджа се отменят всички шествия на местните кукерски групи, които бяха част от програмата на „Кукерландия“. Единствено ще остане специалната изложба на 14 маски в центъра на село Кабиле.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация