Нощта на театрите - тази година и онлайн 21 ноември, 2020

Нощта на театрите - тази година и онлайн
social Снимка: theatresnight.org

Европейската Нощ на театрите ще се проведе за осми пореден път днес. Посланието тази година е „Едно място, което ни събира“, а форматът ще е различен заради пандемията. В програмата са включени представления на живо в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Благоевград, Бургас, Шумен, Габрово, Кърджали и Плевен при спазване на всички мерки за безопасност, има планирани и редица онлайн излъчвания и специални събития.

Открито 6-часово студио ще започне в 11.30 ч. във Facebook, където почитателите на театъра ще се срещнат с известни актьори и режисьори като Явор Гърдев, Стайко Мурджев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Теодора Духовникова, Владимир Пенев, Луиза Григорова. Оперната певица Ина Кънчева и перкусионистката Василена Серафимова ще се включат пряко от Париж, за да разкажат за премиерата на „СамоДиви“ във френската столица.

Нощта на театрите обаче ще започне малко по-рано - в 10.00 ч. с онлайн излъчване на детското представление "Хензел и Гретел", в което за първи път ще има жестомимичен превод.

Драматичен театър-Пловдив ще ни отведе „Зад кулисите“ на емблематични представления от миналия и настоящ репертоар на театъра. Пет документални филма проследяват създаването на седем хитови спектакъла. Излъчванията ще са във facebook страницата на Драматичен театър-Пловдив.

Драматично-кукленият театър в Плевен е подготвил седем спектакъла, а театралният маратон ще започне от сутринта и за първи път ще продължи до полунощ с моноспектакъла "Harlem Shake" от 23.30 ч. - автор и режисьор е Ованес Торосян. Актьорът ще представи седем образа на хора, които подминаваме на улицата, от автобуса, квартала или от съседния вход.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация