Холивуд и #MeToo се обявиха срещу най-висшия съд на Ню Йорк 26 април, 2024

Холивуд и #MeToo се обявиха срещу  най-висшия съд на Ню Йорк
Снимка: БГНЕС

Холивудски звезди, сред които множество актриси, обвинили Харви Уайнстийн в посегателство, реагираха с шок и възмущение, след като присъдата на филмовия продуцент за сексуални престъпления в Ню Йорк беше отменена

От движението #MeToo реагираха остро на решението на най-висшия съд на Ню Йорк: 

"Харви беше осъден с право. Жалко е, че съдът е отменил присъдата му. Като оцеляла съм повече от разочарована", написа в социалната мрежа X Розана Аркет, актриса и обвинителка на Уайнстийн. "Това е несправедливо спрямо оцелелите. Ние живеем в нашата истина. Знаем какво се е случило", посочи в Instagram Ашли Джъд, първата актриса, която обвини Уайнстийн. Мира Сорвино посочи, че продуцентът е сериен хищник, който е изнасилил/наранил над 200 жени!".

Предстои районният прокурор на Манхатън Алвин Браг, чийто предшественик Сайръс Ванс внесе обвинението срещу Уайнстийн, да реши дали да повдигне отново обвинение срещу бившия продуцент. 

Най-висшият съд на Ню Йорк отмени присъдата на холивудския продуцент Харви Уайнстийн от 2020 г. В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът, включително допускането на показанията на жени, които не са били част от обвиненията срещу него. През февруари 2020 г. 72-годишният Уайнстийн беше признат за виновен от съд в Ню Йорк за изнасилване и сексуално посегателство, а по-късно беше осъден на 23 години затвор.

Впоследствие той бе признат за виновен и осъден от съд в Лос Анджелис на още 16 години затвор за изнасилване на жена в хотелска стая в Бевърли Хилс.

Обвиненията срещу продуцента, носител на "Оскар", поставиха началото на движението #MeToo и проправиха пътя на стотици жени да се борят срещу сексуалното насилие на работното място.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация