Къщичка за български книги откриват на фестивала „Семе българско“ 26 април, 2024

Къщичка за български книги откриват на фестивала „Семе българско“
Снимка: semebalgarsko.com

Прабългарската школа за оцеляване „БагаТур“ ще представи най-новия си спектакъл по време на фестивала „Семе българско“ в Севлиево.  

Представлението „Скрижалите на Тангра“ отвежда във вълнуващия свят на нашите предци - сред красиви и горди жени, силни и храбри мъже, славни битки за честта и достойнството на народа ни. Зрителите ще се насладят на великолепна актьорска игра, демонстрации на бойни практики, прабългарска конна езда, фехтовка, стрелба с лък.

Десетият национален фестивал „Семе българско“ ще се проведе в парк „Казармите“ в Севлиево на 27 и 28 април. Организаторите определят събитието като „пазител на българските занаяти, храни и семена“. 

Тазгодишното издание си е поставило за цел да събере на едно място духа, бита и традициите, запазили и до днес българската родова памет.

Специално по повод юбилейното десето издание на фестивала домакините от Община Севлиево ще изработят Дом на българското слово - Къщичка за книги. Тя е първата по рода си в България и ще съхранява произведения единствено на български поети и писатели. Къщичката ще бъде отворена целогодишно за всички посетители и ще осигурява възможност за свободен обмен на българска литература.  Всеки, който ще посети парк „Казармите” на 27 и 28 април, може да вземе със себе си книга от български автор, която да остави в новия й дом. Без значение стара или нова, само да е запазена.

Капанският ансамбъл, акордионистката Вероника Тодорова и певицата Петя Панева ще са гост-изпълнителите на юбилейното Десето издание на фестивал „Семе българско“ в Севлиево.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация