Милано иска да забрани сладоледа, пицата и напитките късно вечер 25 април, 2024

Милано иска да забрани сладоледа, пицата и напитките късно вечер
Снимка: pxhere.com

След като Венеция въведе еднодневен билет за туристите, сега Милано предлага нов закон в защита на „спокойствието и здравето“ на местните жители.

В опит да се справи с множеството оплаквания от шум, местната управа се готви да забрани всякаква храна за вкъщи, включително пица, сладолед и напитки, след 00:30 ч. през делничните дни и след 01:30 ч. през почивните дни и официалните празници. Целта е да се ограничи струпването на шумни групи по улиците и да не пречат на местните жители да спят. 

Ако бъде приет, новият закон може да влезе в сила от следващия месец и да продължи до ноември. Забраната ще бъде в сила в 12 от кварталите на Милано, включително централните квартали като Брера, кварталът на изкуствата, и булевард Гарибалди, известен със своите търговски обекти от висок клас.  

Това не е първият път, в който италианският град се опитва да забрани сладоледа късно вечер. През 2013 г. градският съвет се проваля в опита си да отстрани от улиците нощните любители на сладолед. Предложените мерки са посрещнати с отпор тогава.

Миланските джелатерии са известни като едни от най-добрите в света. Продажбата на сладолед до късно през нощта е част от италианската култура и затова за някои забраната е твърде радикална стъпка.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни! 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация