Допълнителен транспорт за Задушница в Пловдив 05 ноември, 2020

Допълнителен транспорт за Задушница в Пловдив
social Снимка: Община Пловдив

Във връзка с Архангелова задушница Община Пловдив осигурява на 7 ноември (събота) допълнителен транспорт по автобусните линии, които пътуват до траурните паркове.

Градските автобуси по линии №7, 11, 25, 27, 36 и 66 ще работят с делнично разписание, като №27 ще изпълнява празничния си маршрут до траурен парк „Север“.

От 07.00 до 18.00 часа с отиване до Рогошките гробища ще се движат и автобусите по линия №25. В този интервал от време традиционният маршрут в посока от район „Тракия“ се променя, като от бул. „Източен“ автобусите ще правят завой надясно по бул. „Шести септември“ и през моста на Адата отново с десен завой по „Рогошко шосе“ ще продължат до траурния парк.

След това ще се върнат обратно, за да продължат по утвърдената транспортна схема. В посока към район „Тракия“ вместо да завият надясно по бул. „Източен“ автобусите ще продължат направо по бул. „Шести септември“, през моста на Адата и по „Рогошко шосе“ до гробищата, а след това с обратен завой ще се върнат, за да продължат по установения маршрут.

От „Организация и контрол на транспорта“ напомнят, че с решение на Общинския съвет от месец май тази промяна в маршрутното разписание на автобусна линия №25 в дните за отдаване на почит към покойниците (Задушница) е утвърдена като част от общинската транспортна схема.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация