Робот ще дезинфекцира болница в Пловдив 19 октомври, 2021

Робот ще дезинфекцира болница в Пловдив
social Снимка: Община Пловдив

От днес специален робот с UV-C лъчи дезинфекцира помещенията в МБАЛ „Свети Мина“.

Специалният апарат се управлява дистанционно и унищожава вируси, бактерии и други микроорганизми с ефективност от над 99.9999%, като имат капацитет да дезинфекцира автоматично помещения от 2 до 2, 000 кв. м. в рамките на 5 до 150 мин.

Предимствата на използването на тази технология са много и тя е подходяща както за Healthcare (болници, клиники, дентални практики, фармацевтични производства), така и за non-Healthcare (обществени и бизнес сгради/центрове, молове, университети/училища, хотели, транспортни терминали, фабрики/заводи и др.) клиенти/ползватели.

Технологията подпомага работата на лекарите и медицинския персонал, като позволява да се дезинфекцират помещения, които са замърсени или заразени с различни патогени. Начинът на почистване не излага на риск медицинския персонал.

Роботът дезинфекцира самостоятелно, хората са извън помещението и при отразено движение (случайно влизане в стаята), той спира веднага.

Роботът е достатъчен за дезинфекция на болница с около 200 легла, лампите могат да работят до 2 часа, а едно средно голямо помещение, например операционна, може да се обработи от 5 до 10 минути, като веднага след това може да се използва.

Това е вторият робот, който се използва в болница в Пловдив, другите градове, където има такива са: София, Варна и Бургас.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация