Влизаме в Сърбия само с отрицателен PCR тест 17 август, 2020

Влизаме в Сърбия само с отрицателен PCR тест
social Снимка: Facebook

Всички граждани, които влизат в Сърбия от териториите на България, Хърватия, Северна Македония и Румъния трябва да имат отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 48 часа. Решението в сила от 15 август.

Отпада изискването за отрицателен PCR тест за водачите на тежкотоварни превозни средства, които преминават българско-гръцката граница през „Кулата – Промахон“. От всички останали пътници през сухопътните граници на Гърция се изискват PCR тестове, направени до 72 часа преди пристигане.

От днес пътниците, които пристигат на гръцки летища от Швеция, Чехия, Белгия, Испания и Нидерландия, също ще трябва да представят отрицателен PCR тест за коронавирус.

След Гърция и Испания, и в Италия от днес затварят всички нощни клубове и дискотеки в страната заради увеличаването на заразяванията с коронавирус, особено сред младите хора.

Нощните заведения, включително събитията на открито и плажните клубове, ще останат затворени до 7 септември. Въвежда се също задължително носене на маски от 18 до 6 часа сутринта в районите близо до барове и ресторанти и на местата, където има голяма вероятност за събиране на хора. Новите правила се въвеждат след съобщения за празненства, на които млади хора без предпазни маски са пренебрегнали указанията за социална дистанция.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация