Сняг и вятър затвориха пътя Драгалевци - Алеко 16 март, 2021

Сняг и вятър затвориха пътя Драгалевци - Алеко
social Снимка: pixabay.com

Жълт код за силен вятър е в сила за 12 области в Западна България, а за 3 области – Перник, София-град и област ще важи и жълт код за снеговалежи

Предимно облачно ще е времето днес, на много места с валежи, значителни в Западна България. В Предбалкана и високите полета на Югозападна България валежите ще са предимно от сняг, в останалите райони - от дъжд.

Ще духа умерен, временно силен, северозападен вятър и с него температурите още ще се понижат, максималните ще са между 3° и 8°, по-високи в Югоизточна България, в София около 3°. Временни разкъсвания на облачността ще има след обяд над югоизточните райони.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, над 1700 метра значителни по количества. Ще духа силен до бурен северозападен вятър.

Поради силен снеговалеж и вятър се затваря за движение планинския път Драгалевци -
Алеко в природен парк „Витоша“. Временно се скъсява маршрута на автобусите по линия 66.

В сряда и четвъртък валежите ще са на по-малко места. Температурите ще са по-ниски от обичайните за средата на март. Главно над югозападната част от страната ще има разкъсвания и намаления на облачността. В сряда ще остане и ветровито, в четвъртък вятърът постепенно ще отслабне. Слабо и временно ще се затопли и в петък на отделни места, главно в Източна България ще превали слаб дъжд.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация