Шумен става сцена на новия филм на Стефан Командарев 09 март, 2022

Шумен става сцена на новия филм на Стефан Командарев
social Снимка: pixabay.com

От днес в Шумен започват снимките на новия филм на Стефан Командарев с работното заглавие „Ало“.

Целият снимачен екип, заедно с актрисата Ели Скорчева, ще бъдат в 13.30 часа пред сградата на Областната дирекция на МВР и ще дадат символичен старт на снимките.

В центъра на историята на новия филм „Ало“ са телефонните измамници, дълго събирани спестявания и изборът на една пенсионерка достойно да излезе от капана на съвременното беззаконие.

Главната роля е поверена на звездата на българското кино от 80-те години на миналия век Ели Скорчева. Актрисата, позната ни от филмите „Адаптация“, „Дом за нашите деца“ и „Търновската царица“, ще влезе в образа на 70-годишната пенсионирана учителка Блага, която губи спестяванията си след телефонна измама.

Във филма ще участват и други известни български актьори - Асен Блатечки, Стефан Денолюбов, Иван Бърнев, Герасим Георгиев - Геро и проф. Ивайло Христов, който за първи път ще работи с Командарев.

Снимачният процес на филма „Ало“ стартира след 4 отлагания. Той е копродукция между България, Франция и Германия.

След „Посоки“ и „В кръг“, това е третият филм от трилогията на режисьора Стефан Командарев.

Първите двe заглавия постигнаха сериозен успех както в България, така и на световния екран. Привлякоха многобройна публика в кинозалите, телевизионния ефир, интернет и донесоха престижни отличия от международни кинофестивали.

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация