Плодови сладоледи разхлаждат мечките в Белица 25 юли, 2022

Плодови сладоледи разхлаждат мечките в Белица
social Снимка: facebook/BearSanctuaryBelitsa

Сладоледи разхлаждат обитателите на Парка за мечки в Белица в горещите дни.

Изкушенията се приготвят от плодове и мед, лакомството се замразява, след което се „сервира“ на обитателите. Целта на замразените плодове всъщност е да се стимулират мечките да търсят храната си, разказа за БТА управителят на мечия парк Димитър Иванов.

Плодовите сладоледи се закачат на различни места в огражденията на мечките, като височината, от която мечката трябва да „хване“ сладоледа си, зависи от възможностите на самото животно.

Понастоящем Парка за мечки край Белица се обитава от 19 животни, а бъдещето на парка е насочено към грижа за кафявите мечки и по-конкретно за тези, които са отглеждани в неподходящи за животните условия.

Паркът е съвместен проект между Фондация Брижит Бардо и ЧЕТИРИ ЛАПИ. Повечето от мечките настанени там са бивши „танцуващи мечки“ от България, както и няколко от Сърбия и Албания. Освен тях, паркът приютява и мечки, пострадали от човешка намеса - отглеждани в плен или при неблагоприятни условия.

Паркът заема и основна част от плановете за развитие  на екотуризма в Белица и е включен в 3 екопътеки - "Властелинът на планините", "Пазителката на живота" и "Летящите цветя".

В близост до Парка за танцуващи мечки се намира курортен комплекс "Семково" и Станков водопад.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация