От неделя влиза в сила новият График за движение на влаковете 10 декември, 2021

От неделя влиза в сила новият График за движение на влаковете
social Снимка: unsplash.com

От неделя (12-и декември) влиза в сила новият График за движение на влаковете. Увеличава се и броят на бързите влакове в някои направления, чрез което значително ще се подобри връзката с железопътен транспорт между Северна и Южна България.

С влизането в сила на новото разписание e предвидено движението на директен бърз влак Горна Оряховица-Пловдив-Горна Оряховица, който ще пътува през Царева ливада и Карлово с удобна връзка за Габрово, както и за Хисар и възможност за директно пътуване до Казанлък, Калофер и курортните градове Павел баня и Баня.

Сезонни нощни влакове ще пътуват между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и между Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с удобна връзка в Мездра за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в обратното направление.

За пътуващите от София за Плевен ще бъде осигурен бърз влак в удобно време на мястото на вечерния пътнически влак по това направление, който ще изминава разстоянието за по-кратко време.

Запазва се всекидневното движение на влаковете между България и Румъния чрез международната връзка по направлението София-Букурещ със сутрешния влак София-Варна с директни вагони за Русе и следобедния влак Русе-София с връзка в гара Русе за и от Букурещ. Другата възможност за международна връзка между България и Румъния е по направлението София-Крайова, която се осъществява в гара Видин със сутрешния влак София-Видин и обедния Видин-София.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация