Очаква ни ветровит и дъждовен петък 09 октомври, 2020

Очаква ни ветровит и дъждовен петък
social Снимка: pxhere.com

Оранжев код за интензивни валежи е в сила за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе и Силистра. Там се очакват количества над 35-40 л/кв. м. Жълт код, също за валежи, е обявен за областите Враца, Разград, Търговище, Шумен, Варна и Добрич.

Днес ще бъде облачно и дъждовно, като след обяд в повечето райони валежите ще отслабват и спират. В Централна Северна България обаче ще продължи да вали и вечерта, като на места там валежите ще са значителни. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 20°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, по северното крайбрежие и дъждовно. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 23°.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг.

В събота сутринта все още на отделни места е възможно слабо да превалява, но до обяд облачността ще намалее. Вятърът ще отслабне и в много райони ще стихне.

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево. Сутрин на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска облачност, които в отделни райони ще се задържат до около обяд. Сутрин ще бъде сравнително хладно, през деня бавно ще се затопля и дневните температури ще достигнат до 20°-25°.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация