Очаква ни гореща седмица с висок риск от пожари 09 август, 2021

Очаква ни гореща седмица с висок риск от пожари
social Снимка: pxhere.com

Новата седмица започва с предупреждение за опасно време - Оранжев код за високи температури е в сила за 7 области в страната-това са  Видин, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. В тези области има и много голям риск за пожари. Жълт код за горещо време е обявен за 18 области.

Само за Бургас, Варна и Добрич няма предупреждение за опасно време.

И днес остава слънчево и горещо. Ще духа слаб, в западната част на Дунавската равнина временно до умерен, северозападен вятър. Температурите ще продължат да се повишават и ще бъдат от 34° в североизточните райони до 40° в крайните югозападни, в София около 35°, по Черноморието до 31°.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд над масивите от Югозападна България ще има купеста облачност, но само на отделни места е възможно да превали. Ще духа умерен северозападен вятър.

И във вторник времето ще бъде слънчево и горещо. След обяд над планинските райони в Югозападна България ще се развие купеста облачност, там не са изключени изолирани краткотрайни валежи.

През следващите дни със слаб до умерен вятър от север-североизток температурите ще се понижат с 3-4 градуса.

Ще преобладава слънчево време, но в сряда над Североизточна България и планинските райони в Югозападна, а в четвъртък над централната част от страната и РилоРодопската област ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация