На плаж и разходка в планината - до обяд 12 юли, 2020

На плаж и разходка в планината - до обяд
social Снимка: pxhere.com

Жълт код за силен вятър е обявен в 14 области на страната за 12 юли.

В област Сливен ще се усили северният вятър, който ще бъде със скорост 14-19 м/сек и пулсации до 22-24 м/сек.

В останалите области - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София-област, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора, ще се усили вятърът от запад-северозапад, като той ще бъде със скорост 14-19 м/сек.

В сутрешните часове ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места в Западна България, а до полунощ и на изток ще има локални краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Максималните температури ще са предимно между 27° и 32°.

В понеделник захлаждането ще продължи. На места в Централна Северна и Североизточна България, както и в планините, ще превали, възможно е и да прегърми.

Във вторник вятърът навсякъде ще отслабне, ще бъде от североизток. Ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, вероятността за валежи е малка. Температурите и в Южна България ще се понижат.

В сряда ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността над западната половина от страната, на отделни места в планините там са възможни краткотрайни валежи. Температурите ще започнат да се повишават.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация