Личности от историята привързани към хазарта 04 май, 2021

Личности от историята привързани към хазарта
social Снимка:

Всеки от нас може да назове поне едно име на известна личност било то в сферата на науката, медицината, държавността или спорта. Знаем ли обаче кои от тези личности, променили до някаква степен света, са имали авантюристична душа, обичали са игрите на залози и риска. Една част от тях даже ще ви е трудно да допуснете, че зад репутацията на сериозни и улегнали хора, мислители и творци, се крие и страстта по залозите и хазартните игри. Тези хора са станали известни с други качества, извън страстта им по игрите, но навярно всичко е допринесло, за да останат запомнени в историята. В годините, в които са живели част от тях не е било толкова достъпно, както днес да се залага, нито е имало такива стимули, като бонус нов клиент. Все пак страстта им към риска и адреналина ги свързва и прави част от семейството на любителите на хазарт и залози.

  1. Фьодор Достоевски – едно от най-известните имена в света на литературата. Дали има нещо общо между писане и хазарт? Очевидно да, особено при Достоевски. Оказва се, че Достоевски е много добър познавач на човешката психика, добър психолог би имал значителен шанс да печели при покер например. Описвайки в своите произведения много съдби и хора със социални проблеми, той успява да опознае особеностите на човешката душа. Ако сте чували за новелата му „Играч на ролетка“, навярно вече се досещате кой е вдъхновението за главния герой. Именно себе си той ползва като типаж, за да напише тази новела. Така че наред с голямата си страст – литературата, Достоевски е имал и друга сериозна такава, а именно ролетката, залозите и хазарта.

  2. Рене Декарт – французина считан за основател на модерната философия е също в нашия списък. Освен това той е бил доста способен математик и учен. По време на годините си в колежа, той е живял като доста богат млад мъж. Естествено е прекарвал част от времето си в компаниите на жени, забави и компании от залагащи мъже. Страстта му към залозите и игрите на рулетка са не само място за емоции, но и за печалби. В един момент се оказва, че той може да забогатее много повече от хазарт, отколкото от образованието си. Имайки висок интелект и познания по математика, често Декарт е печелил разиграванията на масата. До края на дните си той не спира да се наслаждава на игрите със залози.

  3. Клод Моне – друг французин, този път представител на изкуството. Поддръжникът на импресионизма е отделял време и за разучаване на стратегии за успешни залози. Легендата гласи, че Клод Моне е спечелил огромна за времето си сума именно от хазарта. Освен, че е успял да спечели, явно е успял и да я оползотвори добре, влагайки в себе си, за да достигне висините на изкуството и да остане в историята. Сумата спечелена на игри на залози му позволява да напусне работата си, да се отдаде на голямата си любов рисуването и да се премести в Париж.

  4. Мишел дьо Монтен – отново французин, представител на гилдията на философите и писателите. Неговият стил на писане утвърждава жанра есе. Той е умеел да се наслаждава на времето си, като част от насладите са били свързани с хазарта. Самият той казва, че много неща от живота, ние просто не можем да ги контролираме. Част от философиите му са свързани с игрите на казино. Един от тежките периоди в живота му е свързан с върлуващата в края на 16 век епидемия и съответно ограничения и карантина. Навярно би бил щастлив, ако в него момент имаше достъпа до казина и залози, както го имаме ние днес.

  5. Ричард Никсън – един от популярните американски президенти, показал голям потенциал и в покер игрите. Покерът не само му носи емоции и печалби, но и му дава възможност да попадне в средите на влиятелни хора. Не е тайна, че голяма част от висшето общество на държавници и влиятелни хора включват в забавите си именно игрите на покер. Интересно е, че Никсън успява да спечели на покер от друг президент на САЩ – Роналд Рейгън, луксозна, спортна кола. Така че и Роналд Рейгън явно е част от нашия списък.

Игрите със залози са част от човешкото ежедневие от хиляди години, така че не е учудващо, че дори личностите известни със сериозен труд и талант в различни области са били изкушени от хазарта. Всъщност всичко, което е с мярка и ни носи емоция в положителния спектър е добро. Всеки търси начин в свободното си време да се освободи от напрежението и бремето на ежедневието, хазарта, спорта, казината може да са част от решението.

"Радио Веселина" ЕАД не носи отговорност за дейността на сайта, който е информационен относно дейността на сайтовете, организиращи хазартни игри, за съдържанието на сайта, за други сайтове чрез препратките, които съдържа и пр.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация