„Използвай сърцето си“ не само в Световния ден на сърцето 29 септември, 2021

 „Използвай сърцето си“ не само в Световния ден на сърцето
social Снимка: facebook/WorldHeartDayBulgaria

На 29 септември се отбелязва Световния ден на сърцето.

По този повод Дружеството на кардиолозите в България и съсловни организации стартират национална информационна кампания „Използвай сърцето си“, която акцентира върху превенция на сърдечно-съдовите заболявания и затлъстяването, поддържането на активен контакт с лекар, заостряне на вниманието на хората върху спазването на принципите за здравословен начин на живот.

Тази година за първи път България се присъединява към призива на Световната сърдечна федерация за осветяване на значими национални обекти в червено в подкрепа на борбата със сърдечно-съдовите заболявания.

В 20 часа тази вечер ще бъдат осветени Националния дворец на културата в София, Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец“ – гр. Плевен, Фонтана пред Община Пловдив, Крепостта „Царевец“ във Велико Търново и Щаба на флота във Варна.

Днес в Плевен кардиолози ще преглеждат безплатно на три места в областния град - в болница "Сърце и Мозък", в Специализираната болница по кардиология и в Кардиологичния медицински център. Необходимо е предварително записване по телефона.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация