Екстремни жеги и опасност от пожари в цялата страна 29 юли, 2021

Екстремни жеги и опасност от пожари в цялата страна
social Снимка: pxhere.com

Оранжев код е в сила за 21 области, където температурите ще достигнат 41 градуса. Жълт код важи за столицата, Перник, София област, Смолян, Бургас, Варна и Добрич. В тези области температурите ще са между 30 и 37 градуса.

За териториите на 26 области на страната е в сила екстремален индекс за пожароопасност.

Днес след обяд на места, главно над планинските райони ще има купеста облачност. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 36° и 41°, по-ниски ще останат по морския бряг, където ще духа бриз, в София около 37°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще бъдат 30°-32°. Температурата на морската вода е 26°-27°.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Остава топло с максимална температура на височина 1200 метра - около 31°, на 2000 метра - около 24°.

До края на юли и в началото на август времето ще бъде слънчево и доста горещо с температури между 34° и 39°, на отделни места и малко по-високи, а по-ниски, до 30°-34°, ще остават по Черноморието, където ще духа бриз.

Ще се създадат условия за развитие на купеста облачност след обяд над Северна България и планините; възможни са изолирани краткотрайни валежи и гръмотевици и локални интензивни явления. На юг ще остане горещо, с температури в низините около 40°.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация