Снежно и мразовито време в цялата страна 14 Февруари, 2021

Снежно и мразовито време в цялата страна
social Снимка: pixabay.com

Облачно и с валежи от сняг ще бъде времето днес, значителни количества ще има в Родопската област и крайните югоизточни райони, снежната покривка ще се увеличи до 20-25 см. Почти без валежи ще бъде в Дунавската равнина и Североизточна България. По-късно след обяд снеговалежа ще отслабва и до вечерта на много места ще спре. Ще духа до умерен, в Източните Родопи и Югоизточна България временно силен вятър от север-североизток. В южните райони на страната ще има условия за виелици и навявания. Максималните температури ще бъдат предимно между минус 4° и 1°.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Ще бъде много студено и в комбинация с вятъра ще има опасност от измръзвания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 10°, на 2000 метра - минус 17°.

Над Черноморието ще бъде облачно, главно по южното крайбрежие с валежи от сняг, значителни на юг от Бургас. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между минус 2° и 2°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Следващата седмица ще се задържи студено с отрицателни температури и с валежи от сняг. В понеделник облачността временно ще намалее, в много райони до предимно слънчево, по-късно отново ще се увеличи. Вятърът за кратко ще бъде от северозапад и дневните температури слабо ще се повишат, но сутрешните ще са още по-ниски, особено в югозападната част от страната, до около минус 15°.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация