Започва леко затопляне-температурите ще са от 2° до 10° 03 декември, 2020

Започва леко затопляне-температурите ще са от 2° до 10°
social Снимка: pixabay.com

Днес вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще бъде слаб до умерен и с него ще започне да се пренася по-топъл въздух.

Облачността над много райони временно ще намалее до слънчево време, като облачно и мъгливо ще се задържи над западната част на Дунавската равнина. По-късно през деня ще започне ново увеличение на облачността над цялата страна. Ще се задържи почти без валеж.

Максималните температури ще бъдат между 2° и 7°, малко по- високи в югозападните райони и по Черноморието – до 10°.

В планините ще бъде предимно слънчево, като след обяд над масивите от Югозападна България облачността ще се увеличи. Ще духа умерен юг-югозападен вятър, който вечерта ще се усили.

В петък и събота затоплянето ще продължи, като по-съществено ще е в източната половина от страната. Максималните температури там ще достигат 10°-15°; в западната и централната част на Дунавската равнина, където вятърът ще е слаб, а облачността - значителна, ще остава чувствително по- студено.

Ще преобладава облачно време, но ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. На отделни места, главно в Югозападна България, са възможни слаби превалявания от дъжд. В неделя вятърът ще стане от изток-югоизток и навсякъде ще се усили. На повече места ще превали, но все още предимно слабо.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация