Забравете за синьото сирене и авокадото при главоболие 16 октомври, 2020

Забравете за синьото сирене и авокадото при главоболие
social Снимка: unsplash.com

Ако често ви боли глава, трябва да се откажете от някои видове сирена, авокадото, цитрусовите сокове и червеното вино.

Както отбелязват диетолозите Сандра Бейкър и Алваро Санчес, различни фактори могат да причинят главоболие.

"Когато периодично се появяват главоболия, е важно да се открие причината и да се консултирате с лекар. Освен това трябва да се направят промени в диетата и хранителните навици, които в случай на леко до умерено главоболие, като правило, могат да подобрят общото състояние", обясни Бейкър.

По-специално, синьото сирене трябва да се избягва при главоболие. Това се дължи на факта, че то съдържа голямо количество хистамин.

По същата причина трябва да ограничите употребата на цитрусови плодове и фрешове, които също са богати на хистамин и имат съдоразширяващ ефект.

Според експерти кафето също може да причини главоболие. Три или повече чаши кафе на ден могат да причинят главоболие при пациенти с епизодични мигрени.

Поради високото съдържание на хистамин, хората с главоболие трябва да изключат от менюто си и авокадото, въпреки че то е богато на здравословни витамини и полезни за сърцето мастни киселини.

Червеното вино също съдържа голямо количество хистамин. Ако човек страда от главоболие, той трябва напълно да се откаже от тази напитка. Като цяло всички алкохолни напитки са противопоказани при чести главоболия и мигрена, подчерта Санчес.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация