Безплатни автобуси ще возят гостите на "Пирин пее" 26 юли, 2022

Безплатни автобуси ще возят гостите на
social Снимка: Община Разлог

Община Разлог организира безплатен транспорт за Националния събор на народното творчество „Пирин пее“, който ще събере на сцените в местността „Предел“ състави от всички общини от област Благоевград, както и от цялата страна. Съборът ще се състои на 30 и 31 юли.

В РАЗЛОГ ПОКАЗВАТ БОГАТСТВОТО НА НАРОДНИТЕ НОСИИ

Автобусите ще се движат по маршрут: от Народно читалище „15 септември 1903 – 1909“ в Разлог до караваните в местността „Предел“ и обратно. Автобусите ще се движат на 30 юли от 9:00 до 12:00 часа и от 14:30 до 21:15 часа през половин час и в двете посоки. На 31 юли първият автобус тръгва от Разлог в 9:00 часа, а последният от събора към спирката срещу читалището ще потегли в 14:30 часа. 

Временна организация на движението ще бъде въведена през почивните дни между Симитли и Разлог в района на местността Предел.

Движението на леки и лекотоварни автомобили ще бъде спряно в 7:00 часа на 30 юли, като преминаването ще се осъществява по обходен маршрут.

Тежкотоварните автомобили ще бъдат спирани на място и ще бъдат ескортирани с полицейски автомобили през главния път, с цел да се осигури безопасността на участниците в мероприятието.

Очаква се съборът „Пирин пее“, който тази година отбелязва 60 години от първото си издание, да събере повече от 1500 участници.

Програмата и в двата дни започва от 10:00 часа, предвидени са три сцени за представяне на народното творчество, както и голяма сцена, на която в събота от 19:30 часа ще има голям концерт, посветен на годишнината на събора.

Традиционно се организират и чествания, посветени на Илинденско – Преображенското въстание и на Кресненско – Разложкото въстание.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация