Учениците в Пловдив от 6 до 12 клас ще се обучават онлайн 10 ноември, 2020

Учениците в Пловдив от 6 до 12 клас ще се обучават онлайн
social Снимка: unsplash.com

Учениците от 6 до 12 клас в Пловдив, от утре до 22 ноември включително, ще се обучават онлайн, съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

С тази мярка се цели ограничаване на разпространението на коронавируса. Учениците от 1 до 5 клас ще продължат образованието си присъствено.

Всички училища в Пловдив имат възможност да преминат на онлайн обучение, каза зам.-кметът Стефан Стоянов и допълни, че няма да е лесно за системата.Към днешна дата в града има три училища на дистанционно обучение.

Решението на областния кризисен щаб за дистанционното обучение от 6 клас нагоре е взето единодушно. Това е информирано решение и то се базира на анализи и на РУО и РЗИ, съобразено е със становищата на медицинските специалисти, каза Иванка Киркова.

На 23 ноември прогимназистите ще се върнат поетапно в училищата след преценка и дадени указания от РУО и РЗИ, поясни Киркова.

От общините в областта броят на заразените и карантинирани ученици и учители е значително по-малък. За преминаване към облайн обучение там решения ще се взимат от директорите на училищата и от кметовете, които са председатели на Общинските кризисни щабове.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация