Светла Иванова включи йогата в антистрес програма за деца 18 ноември, 2021

Светла Иванова включи йогата в антистрес програма за деца
social Снимка: Facebook/Личен профил

Певицата, йога учител и писател Светла Иванова създаде програма за сваляне на стреса при децата.

СВЕТЛА ИВАНОВА СЕ ЗАВЪРНА СЪС СВЕЖ ЛЕТЕН ХИТ

Факт е, че както при възрастните, така и при децата натрупаното напрежение и обездвиженост понякога се превръща в агресия, стрес, превъзбуда, трудно заспиване, раздразнителност, безпокойство и липса на енергия.

Затова Светла Иванова инициира поредица кратки видеоклипчета с песнички за раздвижване и отпускане, както и релаксации за слушане. Те са част от проекта й „Тананикаща йога“ и са включени в поредицата й с Вълшебни книжки и песнички.

Светла

Видеоклипчетата с упражнения и песни са авторски: дело на Светла Иванова и музиканта и певец Константин Кунчев. В някои от тях участва и дъщерята на Светла – Стела.

Доказано е, че чрез музика по-лесно се привлича и задържа вниманието на децата. А раздвижването и умереното натоварване под формата на забавление допринасят за противодействието на някои напрежения, с които всички сме запознати.

Видеоклипчета могат да се използват в къщи, в часовете по физическо възпитание (включително онлайн) или просто за настроение и освежаване на децата между всекидневните им задачи. Подходящи са за предучилищна и начална училищна възраст, родители и учители.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация