Пролетните бури ще продължат и в началото на юни 25 май, 2021

Пролетните бури ще продължат и в началото на юни
social Снимка: pxhere.com

 

Днес ще преобладава слънчево време, преди обяд - с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Привечер и през нощта срещу сряда ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места в Западна и Централна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи. Главно в планинските райони ще има гръмотевици и условия за градушки.

Максималните температури ще са предимно между 27° и 32°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 22° и 26°.

Над планините ще преобладава слънчево време, преди обяд с временни увеличения на облачността. Привечер на места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър.

В сряда и четвъртък над Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има и условия за градушки. Дневните температури ще се понижат слабо, максималните ще са между 24° и 29°.

През нощта срещу петък и в петък с усилване на вятъра от северозапад ще нахлува хладен въздух. Температурите ще се понижат. На много места в цялата страна ще има валежи и гръмотевични бури. Има повишена вероятност за локални значителни количества на валежите.

През почивните дни ще захладнее с дневни температури в интервала 20-25 градуса. В събота валежите ще са на изолирани места в страната. В неделя – по-динамично време с повече превалявания.

Първата седмица на юни ще е по-хладна. Почти всеки ден се очакват локални краткотрайни превалявания, тук-там с гръмотевици.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация