Започва 69-ата колоездачна обиколка на България 27 август, 2022

Започва 69-ата колоездачна обиколка на България
social Снимка: БГНЕС

Днес започва 69-ата колоездачна обиколка на България. Тя стартира с еднокилометров пролог около храм-паметника "Свети Александър Невски", когато ще бъдат представени отборите-участници.

Откриването на състезанието ще започне от 16:00 часа, като организаторите са предвидили програма, както и изложба на ретро велосипеди по повод 120 години колоездене в България.

Първият състезателен етап е на 28-и август, а стартът му ще бъде в 12:15 пред Националния стадион "Васил Левски". Той е и този с най-голяма дължина - 177 километра от София до Пловдив. На 29-и август е вторият етап - Пловдив (Граф Игнатиево) - Троян.

На 30-и август ще бъдат проведени два полуетапа - Троян - Габрово, а след това и Трявна - Сливен. Предпоследният четвърти етап е на 31-и август - Сливен - Бургас, а Обиколката ще завърши на 1-и септември с отсечката Чирпан - Момчилград. Финалният етап за пръв път ще изпрати Обиколката на България в Родопите.

Участниците ще изминат общо около 800 километра. Те ще направят общо три изкачвания на Стара планина, сред които е местността Беклемето, считана за една от трудните височини в България заради дължината си от 22 км и среден наклон от почти 6%.

Агенция "Пътна инфраструктура" призовава шофьорите да карат внимателно, да спазват пътната сигнализация и въведената временна организация на движение по време на Международната колоездачна обиколка на България.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация