Изложба показва съвременните будители на България 31 октомври, 2023

Изложба показва съвременните будители на България
Снимка: БГНЕС

Изложба „Моите будители“ представя олимпийските отбори по природни науки и техните ръководители в Галерията на открито пред Народния театър „Иван Вазов“.

В изложбата са представени ученици от цялата страна, които са спечелили през тази година общо 71 медала от международни олимпиади и балкански турнири, и деца, които искат да оставят имената си в историята, да разкрият загадките на вселената, да помогнат на човечеството. Проектът разказва и за ръководители, които вдъхновяват за нови върхове в науката. Всички те са малка, но значима част от съвременните будители на България.

Виктор Лилов, възпитаник на Софийската математическа гимназия със златен медал от Олимпиадата по химия и сребърен по биология изрази благодарност, че е част от изложбата:

"Моята цел никога не се е променяла, винаги съм искал да се занимавам с това, което обичам и да бъда добър в това. Щастлив съм, че всички ние, които сме се събрали тук, сме намерили това, което обичаме и сме успели в него".

Изложбата се осъществява със съдействието на Столична община, а автор на фотографиите и тази година е талантливият фотограф Костадин Кръстев-Коко. 

"Моите будители" ще остане пред Народния театър "Иван Вазов" до 12-ти ноември, след това пред Музикалното училище, ще премине през Нов български университет, и ще финишира на Летището, където пристигащите в страната ни ще могат да видят българските таланти.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация