Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев официално се оттеглят от управлението на ЦСКА 30 април, 2024

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев официално се оттеглят от управлението на ЦСКА

Гриша Ганчев

Снимка: БГНЕС

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев официално се оттеглят от управлението на ЦСКА. Това стана ясно от съобщение на „армейците“ на клубния им сайт. Притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“.

За осем години начело на клуба, ЦСКА си върна емблемата на стадион „Българска армия“ и класира се в групите на европейските клубни турнири два пъти. „Червените“ останаха близо до титлата през изминалия сезон, а през 2016 и 2021 години станаха носители на Купата на страната.

Изпълнителните директори на ЦСКА Филип Филипов и Стоян Орманджиев ще дадат пресконференция на Националния стадион „Васил Левски“ на 7 май от 10:00 часа, на която ще дадат повече подробности след новината.

Ето какво написаха „армейците“:

„След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от управлението на ЦСКА. Притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“.

След като поеха и спасиха клуба в най-тежкия момент в историята, те върнаха емблемата на ЦСКА отново на стадион „Българска армия“. За тези осем години отборът се класира в групите на европейските клубни турнири два пъти и записа паметни победи над съперници като Рома, Базел и Виктория Пилзен и успя да обърне негативната статистика във Вечното дерби. Тренировъчната база на ЦСКА в Панчарево бе модернизирана, като тя и стадион „Българска армия“ станаха собственост на клуба. Най-важната лична победа на г-н Гриша Ганчев и на г-н Данаил Ганчев остава получаването на разрешително за строеж на нов, модерен, многофункционален стадион „Българска армия“.

Слушай радио Веселина - най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация