В София ще боядисат над 1100 яйца и ще се проведе великденски базар 02 май, 2024

В София ще боядисат над 1100 яйца и ще се проведе великденски базар
Снимка: Община Велико Търново

В целия православен свят днес отбелязваме един от  най-важните дни в Страстната седмица - Велики четвъртък.

Припомняме си Тайната вечеря на Спасителя с апостолите и пророчеството на Божия син, че ще бъде разпнат след предателство от един от тях.

По традиция на този ден се боядисват яйцата за празника. Първото яйце задължително е червено. То се оставя настрана от другите и се подменя с миналогодишното, за да носи здраве, щастие и радост на дома и цялото семейство.

Софийската света митрополия за пета поредна година кани всички желаещи да вземат участие в инициативата „Да боядисаме заедно 1000 яйца“. Тя ще се проведе  от 11:00 ч., на площад „Света Неделя“. 

Столична община кани гражданите на благотворителен Великденски базар от 11:00 до 14:00 часа, който ще се проведе в градината „Кристал“ с участието на деца и възрастни хора от заведения за социални услуги на територията на София.

Над 100 яйца ще бъдат боядисани от децата и младежите в неравностойно положение, а всеки ще има възможност да си избере от красивите ръчно изработените сувенири и подаръци за Рождество Христово. Средствата от базара ще подкрепят дейностите на социалните услуги.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация