БДЖ въвежда експериментално електронно издаване на билети във влаковете 08 март, 2024

БДЖ въвежда експериментално електронно издаване на билети във влаковете
Снимка: БДЖ

От тази седмица „БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД стартира експериментално електронно издаване на билети във влакове от превозни служители, използвайки PDA устройства. В момента услугата работи пробно по маршрутите София - Враца - Видин и София - Враца - Лом.

През тестовия период ще бъдат адресирани всички проблеми, свързани с мобилната връзка и други потенциални грешки, възникващи по време на работа на устройствата. След отстраняване на тези проблеми постепенно ще бъдат добавени допълнителни влакове и маршрути с повече функции и опции за търговски предложения. По този начин клиентите на БДЖ ще могат да купуват билети за влак за пътувания с прекачвания във възлови гари в цялата страна.

Електронното издаване на билети във влакове чрез PDA устройства значително подобрява ефективността за превозните служители, тъй като билетът се отпечатва автоматично само с няколко натискания на бутон върху устройството. Това елиминира необходимостта от ръчно попълване на формуляри, което отнема време и причинява неудобства на служителите.

PDA устройствата са свързани централизирано с билетоиздаващата система, което автоматично подобрява отчетността чрез предоставяне на данни в реално време директно в системата за извършени продажби. Тази внедрена система отговаря на изискванията на Наредба № Н-18 от 13 декември 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства.

За още новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Нотификация