Четири ясни знака, че прекалявате със сладкото 11 юни, 2023

Четири ясни знака, че прекалявате със сладкото
Снимка: БГНЕС

Ето как тялото ви може да ви показва да ограничите приема на захар.

Избиват ви пъпки

Консумацията на твърде много захар може да причини поява на пъпки по кожата ви. Проучване, публикувано в Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, сочи връзката между храната с високо съдържание на захар и акнето. Участниците с умерено до тежко акне съобщават за по-висок прием на захар в сравнение с хората с леко или без акне.

Чувствате се твърде уморени

Ако ядете храни, пълни със скрита захар и с очевидно липсващи протеини, фибри и мазнини – да речем геврек – може да изпитате следобед енергиен спад. Може би чувствате силно главоболие или искате да си легнете. Балансираната и питателна храна предотвратява падането на кръвната захар от високо ниво на захар до летаргично ниско.

Колапс от умора след тренировка

Получаването на правилното количество енергия в тялото ви е ключът към добрата тренировка. Ако упражненията изглеждат все по-трудни и по-трудни, вината може да е в храната с високо съдържание на захар. Натоварването с твърде много прости захари може да причини бърз скок на кръвната захар, последван от бърз спад, което ви кара да се чувствате изтощени по средата на тренировката си.

Никога не сте сити

Храните с високо съдържание на захар, но с ниско съдържание на протеини, фибри и други хранителни вещества не ви карат да се чувствате сити. Захарта не задейства същите механизми в тялото, които карат тялото ви да се чувства така, сякаш току-що е яло.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация