Влади Ампов – Графа записва "Грях" с живи инструменти 13 октомври, 2022

Влади Ампов – Графа записва
Снимка: Нели Куртева

Дълбоко, красиво и въздействащо звучи песента на Влади Ампов – Графа, която носи предизвикателното заглавие “Грях“.

Истината е, че както пее изпълнителят и автор в нея, „няма грях в тишината“, а единствено и само виртуозно интерпретирано музикално произведение, оставящо у слушателя чувство, което не може да се опише с думи.
 

„Когато композирам си представям картини, светове, образи… - споделя Графа - Исках “Грях” да е изцяло с живи инструменти. Затова отидох в голямо студио, за да запиша рояла и свирейки песента изпитах душевна наслада и удоволетворение. Направих и аранжимента за струнния оркестър с повече дълбочина и динамика в мелодичните линии. Думите са на моя баща Кирил Ампов. За мен това е един от най-прекрасните му текстове!… Силата на музиката ни променя до неузнаваемост и ни прави вътрешно неземно красиви!“.

„МОМЕНТИ“ НА ГРАФА СЕ ПРЕВЪРНА В ХИТ В ЧЕХИЯ
  
Визуалната реализация на “Грях“ създава режисьора  Георги Марков. Видеото е стилно издържано, красиво и направено така, че музиката да е на преден план, за да изпълва сетивата с наслада от възприятието на чувствената и лирична песен, оркестрирана от Румен Бояджиев-син. В кадрите, освен Графа и струнния квартет, виждаме Венци Трифонов, който записва партията за кларинет, допълваща магичното звучене.

Хороскоп Виж всички

Нотификация