Глория, Мария Илиева и Торино и Пашата ще пеят за празника на Сандански 08 май, 2024

Глория, Мария Илиева и Торино и Пашата ще пеят за празника на Сандански
Снимка: Община Сандански

Традиционно на Светли четвъртък след Великден град Сандански чества своя празник.

Тази година от общината са подготвили двудневна празнична програма, която започва от днес с различни прояви, спазвайки българските традиции, съчетани с много настроение, танци и музика.

Днес ще се проведе традиционният Велопоход, а точно в 17:00 ч. пред сградата на община Сандански ще посрещнат иконата на Света Богородица „Свети Пояс“, която с литийно шествие ще бъде пренесена до манастира „Св. Св. Козма и Дамян“. Денят ще завърши с уникален концерт на открито /над езерото/ – „ЛЮБОВ ЗА САНДАНСКИ“ с Мария Илиева

На 9 май, когато е Светли четвъртък и празникът на града, по традиция, на манастир „Св. Св. Козма и Дамян“ в 11:00 ч. ще се извърши водосвет с иконата на „Св. Богородица“, а малко по-късно ще започнат празничната програма на НЧ „Отец Паисий-1919“ и традиционните народни борби.

Кулминацията ще бъде празничният концерт на пл.„България“ с изпълненията на прекрасните деца на Сандански и Торино и Пашата. Програмата ще продължи с Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ и Духов оркестър – Сандански. Специален гост на празничната вечер ще бъде Глория.

Всички събития от празничната програма на община Сандански са с вход свободен.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация