Кино Одеон организира безплатна прожекция на „Специалист по всичко“ 17 май, 2024

Кино Одеон организира безплатна прожекция на „Специалист по всичко“
Снимка: Филмаутор

На 17 май от 18:00 часа в кино Одеон Филмаутор ще се проведе кино вечер, посветена на режисьора Петър Василев-Милевин.

Събитието ще включва безплатна прожекция на култовия филм „Специалист по всичко“ с участието на големите актьори Апостол Карамитев и Георги Калоянчев. Прожекцията е с вход свободен и ще отбележи 62 години от премиерата на обичаната комедия.

Филмът ще се прожектира от кино лента, а след това актьорът Момчил Карамитев ще сподели с публиката спомени за Апостол Карамитев и за режисьора Петър Василев Милевин.

„Специалист по всичко“ е българска комедия от 1962 г., режисирана от Петър Василев-Милевин по сценарий на Павел Вежинов. Оператор е Георги Георгиев, художник - Рандю Рандев, а музиката е на Петър Ступел.

В главните роли са Апостол Карамитев, Георги Калоянчев, Гинка Станчева, Катя Чукова, Ирина Тасева, Андрей Чапразов, Стоянка Мутафова, Георги Раданов, Валентина Борисова и Герасим Младенов.

Филмът е носител на наградата за комедия на 2 ФБФ Варна'62, присъдена на сценариста Павел Вежинов, режисьора Петър Б. Василев и актьора Георги Калоянчев за ролята на Спиро.

Кино вечерта се провежда в рамките на фестивала „24 през 2024“, с който Филмаутор се представя класически български заглавия с подкрепата на Национален филмов център и в партньорство с Българска национална филмотека.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация