Седмо издание на Витоша летен фест 10 юли, 2021

Седмо издание на Витоша летен фест
social Снимка: unsplash.com

Седмото издание на Витоша летен фест пак ще зарадва хиляди любители на планината и спорта в разгара на юли.

Фестивалът ще се състои от 11.00 ч. на поляната пред хижа "Момина скала", където по традиция се събират любители на планината, чистия въздух и активния начин на живот през празничните дни.

Спортният празник включва състезания, забавна програма, песни, демонстрации и танци, за зрителите са предвидени сцени с възможности за много игри, смях, томболи и награди.

Като допълнителна емоция всички желаещи ще могат да ползват безплатно опънатия над Боянската река алпийски тролей.

Цялата поляна пред х. "Момина скала" е с обновена туристическа инфраструктура – ремонтирани беседки, люлки, пейки, маси и места за сядане. Обновена е и сцената, която е традиционно припознато средище за празници в планината.

Новото тази година са безплатните уроци по йога. Демонстрациите се организират от квалифицирани специалисти от Българската йога асоциация, които преди това ще почистят целия район около хижа "Момина скала" и Боянския водопад.

Както винаги участниците в бягането и колоезденето са освободени от стартови такси, а организаторите отново са предвидили безплатен транспорт, рейсовете тръгват в деня на феста от националния стадион „Васил Левски“ в 8.00 ч., а за извозване на велосипедите ще има специален автобус.

За доброто настроение на 10 юли пред х. "Момина скала" ще се погрижи прочутият изпълнител на народни песни Алекс Костов, лауреатът на международни конкурси е подготвил най-доброто от репертоара си.

Ще има много групи с изпълнения на народни танци, свои песни подготвят за представяне и членовете на няколко известни формации за планинарски песни.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация