Мадлен Манова е “Девойка Кюстендилска пролет 2022" 20 март, 2022

Мадлен Манова е “Девойка Кюстендилска пролет 2022
social Снимка: facebook/Община Кюстендил

С голям конкурс-спектакъл за 55-и път бе избрана “Девойка Кюстендилска пролет”.

Носителка на короната и символ на града стана Мадлен Манова, а нейни подгласнички са – Ралица Тодорова и Юлиана Манева.

„Девойка на публиката“ е Йоанна Мукленова, която бе избрана чрез SMS гласуване, продължило и по време на спектакъла.

Водещи на програмата бяха Емануела Миланова и Чавдар Ненов, а за празничното настроение се погрижиха обичаните кюстендилски изпълнители Симона Петрова (Мона), Йоана Сашова, Кристиян Янкулов и цирковия артист Бояна Николова.

Традицията по тържествено посрещане на пролетта в Кюстендил датира от 1966 година. На този празник се избира девойка, която символизира идването на пролетта, младостта, пробуждането на природата и надеждата за нов живот.

Тържествата за „Кюстендилска пролет” ще продължат на 21 март от 11:00 часа пред ХГ „Владимир Димитров – Майстора“, където ще се отслужи молебен за здравето на кюстендилци и ще се състои ритуал по предаването на символите на града. Програмата ще продължи с празнично шествие от картинната галерия до пл. „Велбъжд“, където „Девойка Кюстендилска пролет“ ще отправи поздрав до всички кюстендилци.

От 13:00 часа на сцена „Базиликата“ в лесопарк „Хисарлъка“, Румяна Попова ще бъде специален гост в празничната програма и ще зарадва кюстендилските си почитатели с българския фолклор.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация