Димитър Илиев е футболист номер 1 на България за 2020 година 20 януари, 2021

Димитър Илиев е футболист номер 1 на България за 2020 година
social Снимка: basj.bg

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев спечели за втора поредна година отличието "Футболист номер 1 на България", след като събра 158 точки.

95 спортни журналисти от 37 медии гласуваха в 60-ото издание на анкетата "Футболист на годината"

Втори е защитникът на ЦСКА София Валентин Антов, а трети е Антон Недялков от Лудогорец.

За пета поредна година отличието за №1 в женския футбол спечели Евдокия Попадинова, състезаваща се за италианския Наполи.

За най-добър български треньор за 2020 година беше избран Николай Киров от Арда с подгласници Стамен Белчев и Илиан Илиев.

Наградата за най-добър защитник в България е за Валентин Антов от ЦСКА. Съотборникът му Тиаго Родригес заслужи приза за най-добър халф в efbet Лига за 2020 година. За най-добър нападател беше избран голмайсторът на ЦСКА 1948 Мартин Камбуров. Най-добър вратар в родния шампионат през 2020 година е Мартин Луков (Локомотив Пд). Призът за най-красив гол на 2020 година спечели Тодор Неделев след гласуване на феновете.

Наградата "Лъвско сърце - Трифон Иванов" бе присъдена посмъртно на Нако Велянов - шофьора на автобуса на Беласица (Петрич), който получава инфаркт на магистрала "Тракия", но с последни сили прави маневра и спасява цял футболен отбор от фатален инцидент.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация