„Бийтълс“ представят нов видеоклип към „Let It Be“ 55 години по-късно 10 май, 2024

„Бийтълс“ представят нов видеоклип към „Let It Be“ 55 години по-късно
Снимка: БГНЕС

Легендарната рок група „Бийтълс“ издаде класическото парче „Let It Be“ от последния си студиен албум през 1970 г., а сега, почти 55 години по-късно, днес ще бъде пуснат чисто нов видеоклип към песента.

Клипът включва кадри от едноименния филм на Disney+, както и непоказвани до сега кадри от снимките. Новият „Let It Be“ съдържа моменти, които не са включени в документалната поредица „Get Back“, и пренася зрителите първо на репетициите, после в студиото и накрая на покрива на Apple Corps в Лондон през януари 1969 г., когато към „Бийтълс“ - в състав сър Пол Маккартни, Ринго Стар и покойните Джон Ленън и Джордж Харисън - се присъединява композиторът Били Престън. С него те пишат и записват албума „Let It Be“, отличен с наградата „Грами“, и се представят на живо за последен път като група.

Apple Corps се обръща към Park Road Post Production на Джаксън, за да „се потопи в щателна реставрация на филма от оригиналния 16-милиметров негатив“ и използва същата технология, използвана в поредицата „Get Back“.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Нотификация