„Китна Тракия пее и танцува“ три дни в Хасково 10 май, 2024

„Китна Тракия пее и танцува“ три дни в Хасково
Снимка: Община Хасково

58-то издание на Националния събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“ ще се проведе в три дни – 10, 11 и 12 май на сцените в парк Кенана в Хасково.

Участниците във фолклорното надпяване и надиграване са във всички категории: певческите групи са 32, танцовите групи са 14, ансамблите са 8, индивидуалните изпълнители са 40, съставите, представящи народни обичаи са 3. 

Празниците на българския фолклор в Хасково продължават три поредни вечери. 

В петък от 18,00 часа на голямата сцена гостуват Ана-Мария и Иван Звездев в едно невиждано до сега кулинарно-музикално шоу. Майстор-готвачът е избрал да изкуши гостите на „Китна Тракия пее и танцува“ с 300 порции тракийско пиле с булгур, а Ана Мария ще пее и танцува заедно с публиката.

На 11 май след конкурсната програма, от 18,00 часа е големият концерт на Представителен танцов ансамбъл "Златна Тракия" - Хасково и Народен оркестър при Община Хасково.

На 12 май празниците продължават от 18:00 часа с концерт-спектакъл на Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" Бургас. Ще бъдат представени танцови постановки, хорови, солови и оркестрови произведения от всички етнографски области, които разкриват огромното фолклорно богатство на България.

За да бъде незабравимо преживяването за всички гости на „Китна Тракия пее и танцува“, Община Хасково отново ще подготви "Кът за спомени", декорирана с автентични предмети от тракийския бит, където всеки може да си направи снимка за спомен, а моми и момци отново ще могат да се люлеят на две кичести люлки в парк Кенана.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация