Велики магьосници идват в България за „Златна котка“ 2024 15 януари, 2024

Велики магьосници идват в България за „Златна котка“ 2024
Снимка: Виктор Кожухаров

На ход е новото издание на единствения по рода си фестивал на магията и илюзиите: „Златна котка“ 2024. В България ще пристигнат велики имена от света на илюзионното изкуство, които ще демонстрират своите умения и ще се борят за авторитетен приз. 

Традиционно вече 13 години събитието се реализира в столицата на хумора Габрово. Фокусниците, които посещават фестивала, вече пристигат буквално от цял свят, за да се потопят в атмосферата на „най-приятелския фестивал за магия“, както го определят. 

Както всяка година, Дани Белев и неговият тим са се постарали да поканят световни имена, които да разкрият своите магични тайни пред желаещите. 

От Франция геният Дейвид Стоун и великият Ян Фриш, освен че ще взривят публиката на галавечерта с изпълненията си, ще проведат и два мастъркласа. 

Разбира се, големият коз в магичното тесте е галаспектакълът,  в който пред погледите на 2000 души ще се представят най-добрите магьосници от състезанието и световните гост-звезди. 

В представлението ще вземат участие и Бояна Николова, световен шампион по полденс, и световнопризнатата кралица на въздушните номера Еми Велкова. 

Пред публиката ще излезе и най-добрият комедиен фокусник в България – Венсан, който е сценарист и креативен продуцент на събитието. 

А за да е пълна магичната картина, водещи ще бъдат момчетата, за които „няма невъзможни неща“, любимият тандем Иван и Андрей.

Галавер „Златна котка“ 2024 
16 март 2024 – 19:00 ч. – спортна зала „Орловец“ , гр. Габрово

Хороскоп Виж всички

Нотификация