Чирпан е домакин на Втори международен фестивал на лавандулата 16 юни, 2023

Чирпан е домакин на Втори международен фестивал на лавандулата
Снимка: unsplash.com

От днес Чирпан е домакин на Втори международен фестивал на лавандулата. Тридневният форум ще се проведе освен в общинския център и в селата Средно градище и Спасово. 

Официалното откриване на фестивала ще бъде дадено днес в 19:30 часа на площад „Съединение“ с концерта на Държавна опера-Стара Загора „Куин - Шоуто продължава” по музика на Куин. 

Преди това, в 19:00 часа, ще дефилират децата, младите, фолклорни състави, читалищни групи, които съхраняват традициите на Чирпан. 

Ритуалното зажънване ще се състои в 17:30 часа в ландуловото поле „Трендафилов“.

Тази вечер на площад „Съединение“ пред специално изградената сцена ще бъдат представени и картините на седемте художници, участници в първия арт пленер по живопис „Лавандулово вдъхновение“. 

Във втория фестивален ден на сцената ще се качат „Звездите на България“ с участието на Пламен Бонев (Де Ла Бона), Рафи и Любо Киров. 

След тях ще се изявят Диджей Таркан и Диджей Дани Слим, които ще сътворят Лавандулово лятно парти. Фестивалът ще бъде закрит с концерт на Глория в неделния ден.

В трите фестивални дни ще могат да бъдат посетени занимания по йога в лавандулата, лавандулов базар на занаятите, фермерите и изкуствата. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация