НАСА и SpaceX изпращат мисия до метален астероид 17 октомври, 2023

НАСА и SpaceX изпращат мисия до метален астероид
Снимка: unsplash.com

Въпреки хаоса и войната на Земята, НАСА и SpaceX се подготвят да стартират мисия до гигантския метален астероид Психея. Мисията ще бъде осъществена с ракета Falcon Heavy на SpaceX и може да започне още утре.

Крайната спирка на кораба ще бъде в необятния астероиден пояс, разположен между Марс и Юпитер. Астероидът Психея е уникален, тъй като се смята, че е останал от ядрото на някакъв древен планетарен обект.

Ако мисията разкрие всичко, на което се надяват учените и изследователите, тя може да отбележи важен момент и крайъгълен камък за разбирането на собствената ни Слънчева система.

В допълнение към по-доброто опознаване на Слънчевата система като цяло, ракетата на SpaceX може да събере информация и за Земята. Това е така, защото Земята има сходство с металното ядро на Психея.

От това, което разбираме за Психея и нейния състав, изследователите смятат, че астероидът е между 30 и 60 процента метал, а останалата част е формирана от силикати. Това го отличава от другите космически скали, които са съставени предимно от глина и силикатни скали.

Мисията Психея е важна стъпка в разбирането на произхода на Земята и на самата Слънчева система. Тя ще даде на учените ценна информация, която може да помогне за отговор на някои от най-големите въпроси за нашето място във Вселената.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация