Есенно равноденствие и слънчево време в България 22 септември, 2023

Есенно равноденствие и слънчево време в България
Снимка: unsplash.com

В събота, 23 септември, в 9 ч. и 50 мин. по Гринуич настъпва есенното равноденствие и започва астрономическата есен в Северното полукълбо. 

В България времето ще бъде слънчево, след обяд в равнините - горещо. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°.

В неделя над източната половина от страната ще се задържи слънчево и горещо с температури на места до 33°-35°. Над Западна България, под влияние на приближаващ студен фронт, атмосферата ще се лабилизира. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици, а температурите ще се понижат с 4-5 градуса.

През първата половина от новата седмица въздушният пренос над страната ще е от североизток, в Дунавската равнина и Източна България - силен. 

Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над южната половина от страната, но само на отделни места ще превали дъжд. 

Още в понеделник температурите и в Източна България ще се понижат и през повечето дни преобладаващите максимални ще бъдат между 24° и 29°.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация