Видин посреща Коледа с 10-дневно събитие 16 декември, 2022

Видин посреща Коледа с 10-дневно събитие
Снимка: Община Видин

Крайдунавският град ще посрещне един от най-големите християнски празници с много активности за малки и големи, разнообразни забавления и културни прояви.

Входът за всички тях е свободен, а мястото е площад „Бдинци“. Събитието започва на 19 декември и продължава без прекъсване до 28 декември.

Специален фокус е отделен за детските градини в града и региона. Възпитаниците на седем от тях ще представят на голяма сцена своите коледни програми.

За децата още са предвидени занимания в детска арт работилница „Душичка“, срещи и снимки с Дядо Коледа и неговите помощници Снежанка, Гигантските мечки, Снежния човек и елените, гостуващото представление „Гости от Лапландия“ на Театрална къща „Мариета и Марионета“, dance performance с танцова школа „Суинг“ и др.

Фото будка за безплатни тематични снимки също ще е на разположение на видинчани. Акцент ще е Бъдникът, а в навечерието на Бъдни вечер ще се проведе представяне на обредни храни за празника, конкурс за питки, ще се пресъздаде обичаят коледуване и др.

Коледният базар ще предложи много вкусни изкушения за празничната трапеза и безброй идеи за подаръци под коледната елха.

За празничното настроение организаторите са предвидили концерти с актуалните и обичани имена от БГ сцената: Павел и Венци Венц, група Д2 и Поли Генова. Градски духов оркестър Видин и Ансамбъл „Дунав“ също ще зарадват съгражданите си с неостаряващи ритми и емоции.

През всички дни на разположение ще са голяма топла шатра с напитки и атракцион детско влакче.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация