Определиха терен за Национална детска болница 02 ноември, 2022

Определиха терен за Национална детска болница
Снимка: unsplash.com

Теренът е почти 40 дка, отговаря на критериите за модерна европейска детска болница, намира се в кв. „Горна баня“, район „Овча купел“, в близост до Специализираната ортопедична болница „Проф. Бойчо Бойчев“. Това каза министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев след днешното заседание на Министерския съвет.

Здравният министър обясни, че достъпът до терена е изключително лесен, намира се на комуникативно място, с добра свързаност, има парк. Мястото позволява да бъдат изградени още хотел за родители, рехабилитационен център, както и да се изгради многопрофилно лечебно заведение, разполагащо с всички структури, осигуряващи цялостна интердисциплинарна педиатрична медицинска помощ.

Министър Асен Меджидиев посочи, че представители на Министерството на здравеопазването и „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ще посетят някои от най-добрите педиатрични болници в Европа, с оглед това заданието за Национална педиатрична болница да бъде максимално прецизно и отговарящо на най-добрите стандарти и условия за профилактика, диагностика, лечение и рехабилитация в областта на детското здравеопазване.

Хороскоп Виж всички

Нотификация