Боядисване на 1500 яйца организира фондация „От нас зависи“ в София 04 май, 2024

Боядисване на 1500 яйца организира фондация „От нас зависи“ в София
Снимка: Фондация "От нас зависи"

Днес е Велика събота. По традиция се правят последни приготовления за Великден. Почиства се къщата. Месят се великденската погача с червено яйце в средата и козунаците. 

Който не е успял да боядиса яйцата на Велики четвъртък, го прави днес.

Фондация „От нас зависи“ организира за втора година инициативата „Голямото великденско боядисване на яйца“ в София. 

От 10:00 до 14:00 часа в Каньон парк в Младост 3 (до метростанция „Александър Малинов“) деца от различни националности и техните семейства ще боядисат заедно великденски яйца.

Събитието е със свободен достъп и всеки може да се включи. Екипът на фондация „От нас зависи“ е предвидил и работилници, музика, танци, спортни игри и много изненади. Организаторите са си поставили амбициозната цел да бъдат боядисани 1500 яйца, които деца и възрастни да занесат в домовете си. Инициативата се реализира в сътрудничество със Столична община - район Младост.

Екипът на фондация „От нас зависи“ ръководи Хуманитарен център, намиращ се в Младост 4, чрез който се подпомагат семейства в уязвима ситуация. През април започна и най-новият ѝ проект „Дай 5!“, който включва младежи от десет училищни паралелки в директното решаване на социални проблеми в каузи на различни неправителствени организации. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация