В очакване на „Пирин фолк“ 2022 23 август, 2022

В очакване на „Пирин фолк“ 2022
social Снимка: Пирин Фолк 2022

Броени дни остават до началото на 30-то юбилейно издание на фестивала „Пирин Фолк“ 2022 година.

Folk_Sandanski_2022_1.jpg

Международно присъствие, няколко дуета и редица любими изпълнители от родната сцена ще взривят  Летния театър в град Сандански на 26, 27 и 28 август.
Едни от най-обичаните имена ще се качат на сцената - Глория, Володя Стоянов, Наум Петрески и Зуица Лазова, Илия Луков, Лия, Георги Гоцев, Ива и Велислава Костадинови, Васко Лазаров, Невена Цонева, Севдалина и Валентин Спасови - специалните гост-изпълнители.

От днес в афиша е включена и Сашка Васева, изненадата на музикалното събитие. Сашка излиза пред публика за първи път след животоспасяваща операция, която й върна зрението.

Програмата на трите фестивални вечери:

На 26-ти август /петък/ VI-то издание на Детски Пирин Фолк – конкурсна вечер за изпълнителско изкуство за деца между 8 и 15 години. Гост-изпълнители ще бъдат Георги Гоцев, Невена Цонева, Васко Лазаров и Лия.

На 27 август /събота/ Конкурс за изпълнителско изкуство, за пръв път на сцената на “Пирин Фолк” като дует ще се качат Наум Петрески и Зуица Лазова от Северна Македония. Сред специалните гост-изпълнители ще бъдат още Илия Луков и сестрите Ива и Велислава Костадинови.

На 28 август /неделя/ Конкурс за авторска македонска песен. Гост-изпълнители Глория, Володя Стоянов и един от емблематичните дуети в историята на “Пирин Фолк” – Севдалина и Валентин Спасови.

Pirin_Folk_Sandanski_2022.png

Част от журналистическото жури за поредна година ще бъде Светлана Кабаиванова от радио „Веселина“, която обещава безпристратност и принципна обективност при гласуването!
В преки включвания на живо в ефир и във фейсбук страницата на радио Веселина тя ще ни направи част от фестивалното настроение.

IMG_9417.jpg

Директорът на фестивала Г-н Ненчо Касъмов в интервю за предаването Випзона обещава и тази година незабравим спектакъл за почитателите на македонската песен в Летния театър в град Сандански и пред телевизионните екрани, а пожеланието му е фестивалът да го има още много години!

Чуй интервюто в предването Випзона с Ненчо Касъмов ТУК:

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация