Състезание по спортен риболов за деца 09 август, 2022

Състезание по спортен риболов за деца
social Снимка: Община Търговище

Състезание по спортен риболов за деца ще се проведе в Деня на Съединението, 6 септември, на язовир Пресиян. Участниците ще бъдат разпределени в две възрастови групи – до 10 г. и от 10 до 15 г.

Всяко дете или юноша трябва да има пълнолетен придружител, който може да помага със съвети, разпъване на риболовните принадлежности, поставянето на стръвта, кепчосването на рибата във водата и откачането й. Всеки състезател участва с лични риболовни принадлежности.

Състезанието е индивидуално. Уловената риба трябва да се съхранява в живарник, различен от телен и не по-къс от 1 метър, до измерването й от съдийската комисия, след което всички риби се връщат във водата.

Всеки състезател ще се състезава в отделно място и сектор, изтеглени в предварителен жребий. Участниците могат да ловят с една въдица и да използват неограничено количество стръв и подхранки. Участието е безплатно.

Във всяка възрастова група ще бъдат връчени награди за I, II и III място. За призовата тройка във всяка възрастова група ще се състезават участниците, уловили най-голямо количество риба (в килограми) в отделните сектори. Приз за уловена най-голяма риба ще получи участникът, уловил най-тежкия екземпляр. Предвидена е и награда за най-малкия състезател.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация