Български и световен фолклор завладява София 11 юли, 2022

Български и световен фолклор завладява София
social Снимка: facebook/festivalvitosha

Международният фолклорен фестивал „Витоша” се завръща в София от днес още по-цветен, зрелищен и мащабен.

В рамките на шест дни на 11 сцени ще се представят фолклорни ансамбли и групи от 16 държави. Те ще потопят публиката в колорита на Сингапур, пъстротата на Бразилия, ритмите на Грузия и Аржентина, многоцветните костюми на Мексико и Индия и множество други интересни участници и събития.

Чуждестранните ансамбли ще се съревновават за голямата награда на фестивала - "Златен връх".

За първи път в историята на фестивала ще има безплатни уроци по танци. Това ще се случи по време на Международния арт базар на площад „Знаме на мира“ в квартал „Павлово” между 13 и 15 юли.

Публиката ще бъде зарадвана и с традиционния за Фестивал „Витоша“ конкурс – „Мома Вита и момък Люлин“, на който чуждестранните гости ще премерят танцовите си умения в ритъма на българската ръченица.

Освен концертите, по време на фестивала са предвидени и колоритни дефилета, базар на изкуствата и занаятите, фото-изложба и ръчно изработени сувенири на български автори.

Всичко това ще се проведе на централна сцена парк-театър „Борисова градина“, на сцената на „Кино Кабана“ и на сцените на фестивала в район Витоша - в кварталите Павлово, Бояна, Княжево, Драгалевци, Симеоново, Владая и Мърчаево.

Хороскоп Виж всички

Нотификация