Затварят за ремонт част от Околовръстния път на Пловдив 08 юли, 2022

Затварят за ремонт част от Околовръстния път на Пловдив
social Снимка: pixabay.com

От 12 юли до 11 септември ще се ремонтират 4,7 км от Околовръстния път на Пловдив - между пътния възел при „Пещерско шосе" и „Коматевско шосе". Отсечката ще бъде затворена за движение и трафикът ще се пренасочва през Пловдив, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Строителните работи са част от започналия през 2021 г. поетапен ремонт на над 14 км от Околовръстния път на Пловдив. През миналата година бяха обновени близо осем км от трасето между „Коматевско шосе" и „Асеновградско шосе". Сега продължава ремонтът от „Пещерско шосе" до „Коматевско шосе", а след неговото завършване ще се обнови и отсечката между „Пазарджишко шосе" и „Пещерско шосе". 

Ремонтните дейности включват изпълнението на земни работи за подобряване на отводняването, усилване на пътната конструкция, полагане на нови основни и износващи асфалтови пластове, направа на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, саниране на мостови съоръжения и ж.п. надлез, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци. 

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация